Planera din renovering rätt – hur ska jag tänka?

Missa Inte Årets Rotavdrag
April 13, 2015
Förverkliga dina badrumsdrömmar. 4 tänkvärda tips och råd.
November 14, 2018

Det är härligt att flytta in i ett nyrenoverat hem. Vare sig du renoverar din nuvarande bostad eller en ny som du skaffat så känns det personligt och skönt när allt är nygjort. Samtidigt så är det en ganska dyr investering, även om du bara renoverar delar av ditt hem. Därför är det viktigt att utföra det hela på rätt sätt.
Börja från början
Planering är grunden för att allt ska fungera. Redan innan du sätter igång bör du göra en noggrann plan över vad du vill ha ut av ditt hus. Skriv ner allt som ska göras, men också hur mycket det kommer att kosta. Alla har en budget, vare sig den är stor eller liten. Genom att redan från början se vad saker kostar så kan du göra vissa viktiga val. Du kanske kan dra in på något för att istället slå på stort någon annanstans.
Förutom budgeten så är en tidsplan viktig. Det kan bli ganska dyrt om renoveringen drar ut på tiden. Speciellt om du hyr en annan bostad under tiden, eller om du måste flytta ut från ditt gamla hus. Diskutera saken med din projektledare, och se till att du väljer en firma som har gott rykte om sig att hålla tidsfristerna. Ställ gärna direkta frågor som hur många arbetare de har på varje uppdrag och hur de planerar att bli färdiga i tid.

Vad är allra viktigast?
Hur länge du planerar att bo i bostaden kan ha ett inflytande på renoveringen. Om du har hittat ditt drömhus, där du vill att dina barn ska få växa upp, så kanske du vill ge det lite extra omtanke. Du kan göra det mer personligt och låta huset formas enligt dina egna behov.
Men om det bara ska bo där en tid, och sedan flytta vidare, så är saken lite annorlunda. Då kan det löna sig att välja standardlösningar som de flesta tycker om. Det kommer att underlätta saken när du vill sälja, eftersom huset då kommer att tilltala en bredare publik.
Att renovera ett hus är ett stort åtagande, men med god planering så kommer du att lyckas. Det gäller att vara realistisk redan från början, och sedan att hålla sig inom ramarna för det du tagit fram. Toppreno hjälper dig redan från starten med allt som har med renoveringen att göra. Kontakta oss gärna för en pratstund så att vi tillsammans kan komma fram till den bästa lösningen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0737 400 120