Förverkliga dina badrumsdrömmar. 4 tänkvärda tips och råd.

Planera din renovering rätt – hur ska jag tänka?
November 14, 2018
Renovera taket – vilket material ska jag välja?
November 14, 2018

Ett badrum används varje dag, på flera olika sätt. Det måste vara funktionellt, du vill börja dagen väl. Samtidigt så kan ett badrum vara både snyggt och inbjudande, ett rum där du kan skämma bort dig själv. Några tips för att förverkliga dina drömmar sitter aldrig fel.

Bestäm stilen i badrummet

Redan från början bör du ha klart för dig ungefär vilken stil du vill ha i badrummet. Då kan du välja toalettstol, badkar och andra större saker i enlighet med den. Vare sig du är ute efter ett lantligt, klassiskt, romantiskt eller mönsterrikt badrum så är det många små detaljer som ska passa in.

Tänk på renligheten

Badrummet är en plats för personlig hygien. Men du vill också att det ska vara lätt att hålla rent. Om du har en stor familj kan badrummet snabbt bli smutsigt. Vissa material är svåra att underhålla och kräver lite extra omsorg. Små hyllor och hörn kan vara gulliga, men inte så lätta att komma åt. Tänk på allt detta redan i förväg så kan du spara in flera timmars hårt arbete i städning.

Välja rätt badkar

En växande trend är att kasta ut badkaret och satsa på en lite större dusch. Men om du vill ha kvar badkaret finns det mycket att välja mellan. Priserna varierar ganska rejält, så tänk efter vad du verkligen vill ha ut av ditt bad. Med eller utan bubblor är grundläggande, men tänk även på ljudnivån på spabaden. Fristående eller inbyggt är något annat som kan göra stor skillnad. Det allra senaste inom inredning är att ha badkaret mitt i rummet, för att ge en speciell känsla av frihet.

Den allra bästa förvaringen

Du kan ha väggfasta skåp och förvaringsplatser, eller så kan du satsa på fristående. De senare har den fördelen att de är lätta att byta ut när du vill förnya badrummets utseende. Annars finns det idag flera snygga serier med möbler för badrum. Bra förvaring så att du kan ha allting till hands, samtidigt som de matchar både varandra och den övriga inredningen. Ju mer enhetlig din stil är desto mer harmoni kommer du att uppleva i badrummet.
Med Toppreno kan du skapa en liten oas i ditt hem. Vi hjälper dig planera och inreda ditt badrum så att du får all den lyx i vardagen som du förtjänar. Ett badrum som har allt det du drömt om och lite till.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *